Csipke apróságok. Minták és kész csipkék.

Minták

2018/03/05

Egy téli tály és a fehér csoda!

Gyönyörű a Mecsek-hegység!

Szánkózni indultunk!
Két kicsi unokánkkat vittük szánkózni a Mecsek egyik kedvenc kiránduló helyére, a Remeterétre.




Nagy meglepetés várt az odavezető úton, mert a város felől nézve alig tűnt fel, hogy milyen nagy hó van a hegységben. Az úgynevezett körpályán mentünk, ami Árpád-tetőn kezdődik és a hegységben keletről, nyugat irányban haladva szeli át ezt a gyönyörű dombos vidéket.



Ahogy rátértünk a körpályára, azonnal feltűnt a téli táj. A hóval beborított fák csodálatosan néztek ki. Meseországban éreztem magam, olyan gyönyörű volt a látvány.



Az út végén akadt egy kis probléma is. Parkoláshoz kerestünk helyet, ezért betértünk egy kisebb tisztásra, ahol már több autó állt. Hát nem volt jó döntés, mert beleragadt az autó a nagy hóba. Se előre, se hátra. Körülöttünk többen jöttek, látva ahogy az autó nem tud kimozdulni, vagy három termetes középkorú férfi is rögtön a segítségünkre sietett. Szívmelengető érzés volt az önzetlen segítségnyújtás ezen formája. Ez is azt mutatja, hogy a természetszerető emberekben még ott az önzetlenség, a másoknak való segítség mindenféle elvárások nélkül. Tovább mentünk, végre találtunk parkolásra alkalmas hegyi utat. Kikászálódtunk a kocsiból, a kicsiket is kiszedtük a baba ülésből, elő a szánkót, amikor egy másik autó mellettünk szintén beragadt a hóba. Most mi tudtunk segíteni, hogy az autó kimozduljon a hókupacból.

Nagyon jó volt Alexával és Patrikkal a szabadban játszani, szánkózni, hógolyózni és egy délelőttöt együtt tölteni.




A nagyon kedves élmények és a szép fehér táj adta az ötletet, hogy valami fehér csoda kerüljön ki a kezem alól. Így készült el a hófehér gyöngyös Frivoli - Hajós csipke karperecem!